سراوان؛ پایتخت خرمای سیستان و بلوچستان در فصل هامین

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سراوان؛ خبر از شروع فصل هامین فصل برداشت خرما داد.

به گزارش میراث آریا، ایرج رستم زهی بیان کرد: شهرستان سراوان با نخلستان‌های کهن خود، فصل تازه‌ای از زندگی را تجربه می‌کند. نام این فصل در گویش محلی «هامین» است؛ فصلی که در آن، نخل‌ها سرشار از ثمر می‌شوند و خرما رنگ می‌گیرد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سراوان افزود: همزمان با فصل هامین، نخلداران سراوانی در حال انجام عملیات «مچ‌بند» یا آرایش درختان نخل هستند که از سنت‌های دیرینه این منطقه محسوب می‌شود.

رستم زهی تصریح کرد: پس از این مرحله، خرماهای سراوان وارد فاز رنگ‌آوری شده و به رنگ‌های زرد، قرمز و نارنجی درمی‌آیند. در ادامه، مرحله تب رنگی آغاز می‌شود که در آن دانه‌های پوسیده به طور طبیعی ریزش کرده و امکان هوا دهی بهتر برای خوشه‌ها فراهم می‌شود.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سراوان با اشاره به جایگاه ویژه این شهرستان در تولید خرما تصریح کرد: سراوان با ۳۸۰۰ هکتار نخلستان بارور، سالانه حدود ۲۴ هزار تن خرما تولید می‌کند که عمده آن از ارقام مرغوب مضافتی و ربی است.

او فصل هامین را زمان جشن طبیعت و کشاورزان سراوانی دانست و خاطرنشان کرد: همکاری خوب نخلداران با کارشناسان جهاد کشاورزی و بهره‌گیری از روش‌های علمی، باعث ارتقای کیفیت محصول و افزایش رضایت بهره‌برداران شده است.

شهرستان سراوان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید خرما در استان سیستان و بلوچستان، همه ساله سهم قابل توجهی در تامین خرماهای مرغوب کشور دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404042400963
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha